Düdüklüde İlikli Kemik Suyu Tarifi
Düdüklüde İlikli Kemik Suyu tarifi: Düdüklüde İlikli Kemik Suyu için gerekli malzemeler nelerdir? Düdüklüde İlikli Kemik Suyu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
4 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 litre
Düdüklüde İlikli Kemik Suyu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kg. ilikli kemik
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi (veya beyaz sirke)
- 3 litre su
Düdüklüde İlikli Kemik Suyu tarifi nasıl yapılır?
- Kemiklerinizi soğuk suyla iyice yıkayın. Mümkünse 30 dakika soğuk su içerisinde beklettikten sonra suyunu süzün ve kenara alın.
- Düdüklü tencerenize kemikleri yerleştirin. Üzerine suyunu ekleyin ve sirkesini koyun. Tencerenizin genişliğine göre kemiklerin üzerini örtecek kadar su ekleyin. Suyunuz içme suyu olmalıdır.
- En kısık derece ocağa alarak 20 dakika kadar suyun ısınmasını bekleyin. Üzerinde biriken tortu ve köpükleri temizledikten sonra kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
- En az 4 saat, tercihen 8-12 saat arasında en kısık ateşte ve en küçük ocak gözünde pişmeye bırakın. Ne kadar uzun süre pişirirseniz, o kadar besleyici olacak ve kolajen daha çok çözülebilir hale gelecektir.
- Size uygun süre içerisinde pişirdikten sonra soğuması için oda sıcaklığında dinlendirin. Bu süre içerisinde jelleşerek kıvamı koyulaşacaktır. Üzerinde yağ tabakası birikebilir. Yoğun ve jel kıvamda olması kemik suyu için aranılan bir özelliktir.
- Soğuduktan sonra porsiyonlayarak buzlukta saklamalısınız. Buzlukta saklamayı tercih etmiyorsanız 3-4 gün içerisinde tüketmelisiniz. Afiyet ve şifa olsun!
Düdüklüde İlikli Kemik Suyu tarifinin püf noktası nedir?
Kemikli ilik suyunu hazırlamaktaki püf noktalardan birisi mümkün olduğunca kısık ateşte uzun süre kaynatmadan pişirmektir. Böylece kolajen suda çözülebilir hale gelir. Çeşme suyu gibi sert suları tercih etmeyin, muhakkak içme suyu kullanın.