Düdüklüde Ezogelin Çorba Tarifi
Düdüklüde Ezogelin Çorba tarifi: Düdüklüde Ezogelin Çorba için gerekli malzemeler nelerdir? Düdüklüde Ezogelin Çorba nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Düdüklüde Ezogelin Çorba yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 çay bardağı bulgur
- 2-3 yemek kaşığı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı et suyu
Düdüklüde Ezogelin Çorba tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp düdüklü tencereye atıyoruz. Yağda hafif çevirdikten sonra üzerine bakliyatları döküp karıştırıyoruz.
- Daha sonra baharatları ve salçamızı ilave edip üzerine et suyumuzu ekliyoruz. Kısık ateşte kapağı kapalı, kokusu çıkana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra dikkatli bir şekilde düdüklü tenceremizin havasını alıp kapağını açıyoruz.
- Çırpma teli ile biraz karıştırıp servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun.
Düdüklüde Ezogelin Çorba tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz normal tencerede de pişirebilirsiniz. Düdüklü tencerede pişirmek hem zaman açısından hem de lezzet açısından daha güzel oluyor.