Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Düdüklüde Et Sote Tarifi

Düdüklüde Et Sote

Düdüklüde Et Sote Tarifi

Düdüklüde Et Sote tarifi: Düdüklüde Et Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Düdüklüde Et Sote nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Düdüklüde Et Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 3 - 4 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 - 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Düdüklüde Et Sote tarifi nasıl yapılır?

  • Düdüklü tencerenizin içerisine yağ ve etleri alın. Kavurmaya başlayın.
  • Biraz kavurduktan sonra soğan ve biberini ilave edin. Kavurmaya devam edin.
  • Ardından salça ve domatesi de ekleyin. Tuz ve baharatlarını, suyunu ekleyip düdüklü tencerenizin kapağını kapatın.
  • Yemek kaynamaya başlayınca düdüğünü indirerek 25-30 dakika kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp kapağını dikkatli bir şekilde açıp servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025