Düdüklüde Et Sote Tarifi
Düdüklüde Et Sote tarifi: Düdüklüde Et Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Düdüklüde Et Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Düdüklüde Et Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram kuşbaşı et
- 3 - 4 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 - 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Düdüklüde Et Sote tarifi nasıl yapılır?
- Düdüklü tencerenizin içerisine yağ ve etleri alın. Kavurmaya başlayın.
- Biraz kavurduktan sonra soğan ve biberini ilave edin. Kavurmaya devam edin.
- Ardından salça ve domatesi de ekleyin. Tuz ve baharatlarını, suyunu ekleyip düdüklü tencerenizin kapağını kapatın.
- Yemek kaynamaya başlayınca düdüğünü indirerek 25-30 dakika kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp kapağını dikkatli bir şekilde açıp servis edin. Afiyetler olsun!