Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Düdüklü Tencerede Taze Fasulye Tarifi

Düdüklü Tencerede Taze Fasulye

Düdüklü Tencerede Taze Fasulye Tarifi

Düdüklü Tencerede Taze Fasulye tarifi: Düdüklü Tencerede Taze Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Düdüklü Tencerede Taze Fasulye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Düdüklü Tencerede Taze Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 kilogram taze fasulye
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1,5 çay kaşığı toz şeker
  • 1 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatl kaşığı tuz

Düdüklü Tencerede Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?

  • Taze fasulyeleri yıkayın, kılçıkları varsa kılçıklarını temizleyin ve dilediğiniz şekilde doğrayın.
  • Soğan ve domatesi küp şeklinde doğrayın.
  • Düdüklü tencerinizi ocağın üstüne alın ve zeytinyağını dökün. Zeytinyağı ısındıktan sonra soğanları aktarın ve kavurun, ardından sarımsağı da ekleyip soğanlar pembeleşince fasulyeleri de ekleyin.
  • Son olarak şekeri ve domatesleri de ekleyip uzunu koyun ve düdüklü tencerinizin kapağını kapatın.
  • Düdüklü tencerenin buharı çıkmaya başladıktan 15 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Taze fasulyeyi buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025