Düdüklü Tencerede Taze Fasulye Tarifi
Düdüklü Tencerede Taze Fasulye tarifi: Düdüklü Tencerede Taze Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Düdüklü Tencerede Taze Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Düdüklü Tencerede Taze Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram taze fasulye
- 2 adet orta boy domates
- 2 adet orta boy soğan
- 1,5 çay kaşığı toz şeker
- 1 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatl kaşığı tuz
Düdüklü Tencerede Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Taze fasulyeleri yıkayın, kılçıkları varsa kılçıklarını temizleyin ve dilediğiniz şekilde doğrayın.
- Soğan ve domatesi küp şeklinde doğrayın.
- Düdüklü tencerinizi ocağın üstüne alın ve zeytinyağını dökün. Zeytinyağı ısındıktan sonra soğanları aktarın ve kavurun, ardından sarımsağı da ekleyip soğanlar pembeleşince fasulyeleri de ekleyin.
- Son olarak şekeri ve domatesleri de ekleyip uzunu koyun ve düdüklü tencerinizin kapağını kapatın.
- Düdüklü tencerenin buharı çıkmaya başladıktan 15 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Taze fasulyeyi buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun.