Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Düdüklü Tencerede Mantarlı Et Tarifi

Düdüklü Tencerede Mantarlı Et

Düdüklü Tencerede Mantarlı Et Tarifi

Düdüklü Tencerede Mantarlı Et tarifi: Düdüklü Tencerede Mantarlı Et için gerekli malzemeler nelerdir? Düdüklü Tencerede Mantarlı Et nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Düdüklü Tencerede Mantarlı Et yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 750 gram dana tranç eti (iri doğranmış)
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (dilimlenmiş)
  • 400 gram kültür mantarı (iri doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 dal taze kekik
  • 3 su bardağı su

Düdüklü Tencerede Mantarlı Et tarifi nasıl yapılır?

  • Sıvı yağı ısıtarak etleri tencereye alın, etler suyunu salıp çekene dek pişirin.
  • Sırasıyla soğanı, sarımsağı, mantarı, tuzu, karabiberi, unu, tereyağını, kekiği ve suyu ekleyin. Eklediğiniz her malzemenin ardından birkaç tur karıştırın.
  • Düdüklü tencerenin kapağını kapatın, su kaynadıktan sonra 25 dakika pişirin. Tencerenin havasını boşaltın.
  • Pişme durumunu kontrol ettikten sonra servis tabağına alarak arzuya göre üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025