Düdüklü Tencerede Mantarlı Et Tarifi
Düdüklü Tencerede Mantarlı Et tarifi: Düdüklü Tencerede Mantarlı Et için gerekli malzemeler nelerdir? Düdüklü Tencerede Mantarlı Et nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Düdüklü Tencerede Mantarlı Et yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 750 gram dana tranç eti (iri doğranmış)
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (dilimlenmiş)
- 400 gram kültür mantarı (iri doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 dal taze kekik
- 3 su bardağı su
Düdüklü Tencerede Mantarlı Et tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağı ısıtarak etleri tencereye alın, etler suyunu salıp çekene dek pişirin.
- Sırasıyla soğanı, sarımsağı, mantarı, tuzu, karabiberi, unu, tereyağını, kekiği ve suyu ekleyin. Eklediğiniz her malzemenin ardından birkaç tur karıştırın.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın, su kaynadıktan sonra 25 dakika pişirin. Tencerenin havasını boşaltın.
- Pişme durumunu kontrol ettikten sonra servis tabağına alarak arzuya göre üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!