Düdüklü Tencerede Hindi Tandır Tarifi
Düdüklü Tencerede Hindi Tandır tarifi: Düdüklü Tencerede Hindi Tandır için gerekli malzemeler nelerdir? Düdüklü Tencerede Hindi Tandır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tabaklık
Düdüklü Tencerede Hindi Tandır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet hindi but
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 tutam tuz
- 1 tutam kekik
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber(isteğe bağlı)
Düdüklü Tencerede Hindi Tandır tarifi nasıl yapılır?
- Hindi butumuzu güzelce temizleyip derisini alıyoruz.
- Düdüklü tencereye yerleştiriyoruz.
- Üzerine 2 bardak su, tuz, soğan ve sarımsağı ekliyoruz.
- Tenceremizin ağzını kapatıp önce yüksek ateşte buharı çıktıktan sonra çok kısık ateşte 30 dakika pişiriyoruz.
- Lokum gibi lif lif ayrılan etimiz servise hazır.
- Servis etmeden önce az tereyağında ve baharatlarla orta ateşte biraz çevirebiliriz .nAfiyet olsun.
Düdüklü Tencerede Hindi Tandır tarifinin püf noktası nedir?
Baharat çeşitlerini isteğe bağlı değiştirebiliriz.
Düdüklü Tencerede Hindi Tandır tarifi için servis önerisi
Pilavla birlikte sıcak servis edilmesi önerilir.