Dudove Tarifi
Dudove tarifi: Dudove için gerekli malzemeler nelerdir? Dudove nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Dudove yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 150 gram eritilmiş tereyağı (oda sıcaklığında ılımış)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 4 su bardağı un (aldığı kadar)
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 2-3 damla limon suyu
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı fındık
- 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Dudove tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için bir sos tenceresinde su ve şekeri, şeker eriyene dek karıştırın. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra altını kısın ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Hamuru için bir kasede yumurta sarısı, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını karıştırın.
- Üzerine toz şeker, yoğurt, kabartma tozu, karbonat ve ceviz içini ekleyip güzelce karıştırın.
- Unu ilave edin ve yoğurun.
- Avucunuza parçalar alıp yuvarlayın ve uzunlamasına şekil verin.
- Borcama dudoveleri dizin ve her bir dudoveye 2 adet fındık dizin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin ve şerbetin çekmesini bekleyin.
- Şerbetini çektikten sonra afiyetle tüketin.