Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dudove Tarifi

Dudove

Dudove Tarifi

Dudove tarifi: Dudove için gerekli malzemeler nelerdir? Dudove nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dudove yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 150 gram eritilmiş tereyağı (oda sıcaklığında ılımış)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 4 su bardağı un (aldığı kadar)

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı fındık
  • 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Dudove tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için bir sos tenceresinde su ve şekeri, şeker eriyene dek karıştırın. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra altını kısın ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra soğumaya bırakın.  Hamuru için bir kasede yumurta sarısı, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını karıştırın.
  • Üzerine toz şeker, yoğurt, kabartma tozu, karbonat ve ceviz içini ekleyip güzelce karıştırın.
  • Unu ilave edin ve yoğurun.
  • Avucunuza parçalar alıp yuvarlayın ve uzunlamasına şekil verin.
  • Borcama dudoveleri dizin ve her bir dudoveye 2 adet fındık dizin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin ve şerbetin çekmesini bekleyin.
  • Şerbetini çektikten sonra afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025