Duble Köfteli Milföy Tarifi
Duble Köfteli Milföy tarifi: Duble Köfteli Milföy için gerekli malzemeler nelerdir? Duble Köfteli Milföy nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Duble Köfteli Milföy yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1/4 demet dereotu
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam kimyon
- 6 adet milföy hamuru
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası (sulandırılmış)
- 50 gram çeçil peyniri
- 5-10 adet jalapeno biber turşusu
- 1 adet yumurta sarısı (dilerseniz sulandırılmış domates salçasıyla sulandırarak sürün)
Duble Köfteli Milföy tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Soğanı mutfak robotunda çekin.
- Kıymayı bir kaba alın. Soğan ve sarımsağı ilave edin. Diğer malzemeleri ve baharatları da ilave edin.
- Malzemeler birbirine iyice karışıncaya kadar yoğurun.
- Isıya dayanıklı dikdörtgen bir kabın içine yağlı kağıt yerleştirin ve köfteyi fırında her iki tarafının da piştiğine emin olacak şekilde 15-20 dakika pişirin.
- 6 adet kare milföy yaprağını birbirine yapıştırın ve dikdörtgen şekilde açın.
- Pişen köfteyi ortadan ikiye bölün.
- Milföy hamurunu yağlanan ısıya dayanıklı cam kabın içine yerleştirin.
- Sulandırılmış domates salçasını sürün ve ikiye böldüğünüz köftenin alt tabanını yerleştirin.
- Üzerine çeçil peyniri, közlenmiş kırmızı biber ve jalapeno peynirlerini yerleştirin.
- Köftenin diğer yarısını yerleştirin ve üzerini çeçil peynirleriyle sarın.
- Milföyle bütün köfteyi kaplayın ve üzerine çizikler atın. Yumurta sarısı ve sulandırılmış salçayı sürerek fırında 10 dakika pişirin. İşte bu kadar afiyet olsun!
Duble Köfteli Milföy tarifinin püf noktası nedir?
Milföy hamurunun üzerine çizikler atmak, hamurun fazla kabarıp parçalanmasını önler.
Duble Köfteli Milföy tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerine acı sos ilave ederek servis edebilirsiniz.