Doyuran Tavuk Kasesi Tarifi
Doyuran Tavuk Kasesi tarifi: Doyuran Tavuk Kasesi için gerekli malzemeler nelerdir? Doyuran Tavuk Kasesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Doyuran Tavuk Kasesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
Karnabahar için:
- 1/5 adet karnabahar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Doyuran Tavuk Kasesi tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharı hazırlamak için öncelikle karnabaharı rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
- Bir tavaya alın ve üzerine zeytinyağı ilave edin. Kısık ateşte yumuşayana kadar 8-10 dakika kadar kavurun. Ardından tuz ve karabiberini atın ve karıştırıp ocaktan alın.
- Yine bir tavanın içerisine zeytinyağını alın. Küp küp doğranmış tavuk göğsünü ilave edin.
- 5-6 dakika güzelce kavurduktan sonra biberlerini de ilave ederek kavurmaya devam edin.
- Soya sosu, damak zevkinize göre tuz ve karabiber ilave ederek ocaktan alın.
- Bir tabağın yarısına karnabaharı, diğer yarısına da tavukları koyun ve servis edin. Afiyetler olsun!