Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Doyuran Kebap Tarifi

Doyuran Kebap

Doyuran Kebap Tarifi

Doyuran Kebap tarifi: Doyuran Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Doyuran Kebap nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Doyuran Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram bebek patates
  • 3 adet havuç (iri doğranmış)
  • 400 gram arpacık soğan
  • 3 adet kapya biber (doğranmış)
  • 3 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 5 diş sarımsak
  • 10 adet mantar (doğranmış)
  • 1 kilogram domates (dilimlenmiş)
  • 1,5 su bardağı salçalı su
  • 1 kilogram dana tranç eti (jülyen doğranmış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Doyuran Kebap tarifi nasıl yapılır?

  • Bebek patatesleri, havuçları, arpacık soğanları, kapya biberleri, yeşil biberleri, sarımsakları, mantarları ve domatesleri tepsiye alıp iyice karıştırın.
  • Salçalı suyu tepsiye gezdirin ve tüm sebzelerle buluşması için karıştırın.
  • Dana tranç etini tepsiye yayın. Sıvı yağı, tuzu ve baharatları ekleyin. Pişirme kağıdının boyutunu tepsinize göre ayarlayın, yerleştirin ve kenarlarını tepsinin içinde kalacak şekilde sıkıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 80 dakika pişirin. Ardından sıcak olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025