Doyuran Kebap Tarifi
Doyuran Kebap tarifi: Doyuran Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Doyuran Kebap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
80 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Doyuran Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram bebek patates
- 3 adet havuç (iri doğranmış)
- 400 gram arpacık soğan
- 3 adet kapya biber (doğranmış)
- 3 adet yeşil biber (doğranmış)
- 5 diş sarımsak
- 10 adet mantar (doğranmış)
- 1 kilogram domates (dilimlenmiş)
- 1,5 su bardağı salçalı su
- 1 kilogram dana tranç eti (jülyen doğranmış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Doyuran Kebap tarifi nasıl yapılır?
- Bebek patatesleri, havuçları, arpacık soğanları, kapya biberleri, yeşil biberleri, sarımsakları, mantarları ve domatesleri tepsiye alıp iyice karıştırın.
- Salçalı suyu tepsiye gezdirin ve tüm sebzelerle buluşması için karıştırın.
- Dana tranç etini tepsiye yayın. Sıvı yağı, tuzu ve baharatları ekleyin. Pişirme kağıdının boyutunu tepsinize göre ayarlayın, yerleştirin ve kenarlarını tepsinin içinde kalacak şekilde sıkıştırın.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 80 dakika pişirin. Ardından sıcak olarak servis edin.