Doydum Omlet Tarifi
Doydum Omlet tarifi: Doydum Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Doydum Omlet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 dilim
Doydum Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 dal pırasa
- 125 gram kültür mantarı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 8 dilim pastırma
- 3 yemek kaşığı lor peyniri
- 6 adet yumurta
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Doydum Omlet tarifi nasıl yapılır?
- Pırasayı yıkayıp, kurulayın.
- Beyaz ve yeşil kısmını ayırarak kesin. Beyaz kısmı ince ince yuvarlaklar halinde kesip, 2 çorba kaşığı zeytinyağı konmuş döküm tavaya alın.
- Ocakta orta ateşte hafifçe soteleyin. Pırasanın yeşil kısmını sonrası için 4 cm. uzunluğunda, kibrit çöpüninceliğinde kesip ayırın.
- Mantarları pamuklu bir bez ile temizleyip, saplarını katmadan ince ince kesin. Tavaya ilave edin. Pırasa ve mantarı birlikte soteleyin.
- Diğer tarafta yumurtaları peynir tuz ve biberle iyice çırpın ve ocaktaki tavaya dökün.
- Tahta kaşıkla pırasa ve mantarları eşit olarak tavaya yayın. 5 dakika karıştırmadan pişirin.
- Bu arada fırınınızı 180 derece ısıya ayarlayıp, 8 dilim pastırmayı yağlı kağıt konulmuş tepsiyendizin. Biraz kıtır olmasını istiyoruz. Birkaç dakika sonrada yanmasına izin vermeden çıkarın.
- Ocaktan aldığınız omletinizin üzerine pastırmaları yerleştirin. Doğradığınız pırasalarınserpin.
- Fırının ızgarası üzerinde 10 dakika takip ederek pişirin. Fırından çıkardığınız omletinnüzerine 1 parça tereyağını fırça yardımı ile sürün.
- Döküm tavanızla (bu toprak fırın kabı da olabilir) dilimleyerek sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Doydum Omlet tarifinin püf noktası nedir?
Omletin önce ocakta daha sonra fırında pişmesi omletin kabarmasını ve daha dolgun olmasını sağlar. Omlet ocakta çok az tutulur. Altının güçlenmesi sağlanır. Üstü ise fırında harika bir dış yüzey oluşturur. Mevsimine göre sebzeleri değiştirebilirsiniz. Pırasa yerine kabak, patates, vb. pastırma yerine de sucuk, kurutulmuş et vb. kullanabilirsiniz.