Dört Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Dört Peynirli Dereotlu Poğaça tarifi: Dört Peynirli Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Dört Peynirli Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet orta boy
Dört Peynirli Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2.5 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 demet dereotu
- 1 çay bardağı lor peyniri
- 0.5 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
- 2 tepeleme yemek kaşığı beyaz peynir
- 3 yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı
- 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
Dört Peynirli Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Poğaçaların üzerine sürmek için, 1 yumurta sarısı, çörek otu, susam, keten tohumu karışımını ayıralım. Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayalım. Unu hamur harcında en son yavaş-yavaş ekleyelim.
- Yumurtaların kalanını, yoğurdu ve zeytinyağını geniş bir kapta karıştıralım.
- Üzerine kabartma tozu, tuz, rendelenmiş havuç, ince kıyılmış dereotu, iç aycekirdegi ve peynirleri ekleyip tekrar karıştıralım. Peynirleri eşit dağıtmaya çalışalım.
- Unu yavaş yavaş arada yoğurarak ekleyip tüm harçla harmanlayalım.
- Elimizle istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp yuvarladıktan sonra pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu, susam ve keten tohumunu serpelim ve 180 derecede ısınmış fırınımıza atıp 25 dakika sonra çıkaralım.
Dört Peynirli Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun yavaş yavaş harca eklenmesi önemli. Çünkü peynirler marka marka değişebileceği için kulak memesi kıvamından daha sert olmaya başlarsa un eklemeyi bırakın.
Dört Peynirli Dereotlu Poğaça tarifi için servis önerisi
Söğüş salata tabağı ve çayla birlikte 1 öğün yemeğiniz hazır.