Dört Çeşit Sıkma Tarifi
Dört Çeşit Sıkma tarifi: Dört Çeşit Sıkma için gerekli malzemeler nelerdir? Dört Çeşit Sıkma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Dört Çeşit Sıkma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sıkma Hamuru İçin:
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Klasik Sıkma Harcı İçin:
- 1 dilim beyaz peynir
- 1/2 adet küp küp doğranmış domates
- 1/2 adet yeşil biber
- 1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
Etli Harç İçin:
- 100 gram haşlanmış et (didiklenmiş)
- 1 adet közlenmiş patlıcan
- 2 adet kurutulmuş domates
Tavuklu Harç İçin:
- 100 gram haşlanmış tavuk göğsü
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı haydari sos
Patatesli Harç İçin:
- 1 adet patates (haşlanmış)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı taneli hardal
- 1 dal taze soğan
Dört Çeşit Sıkma tarifi nasıl yapılır?
- Unu geniş bir kaba eleyin.
- Ortasını çukur yaparak açın ve diğer malzemeleri ekleyin.
- Hamur homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
- Dinlendirdiğiniz hamuru bezelere ayırın ve merdane yardımıyla inceltin.
- Teflon tavada yağlamadan pişirin ve sık sık sıkmayı çevirerek pişirin.
Dört Çeşit Sıkma tarifinin püf noktası nedir?
Sıkmaları pişirirken tavayı yağlamak hamurun formunun değişmesine neden olacaktır.
Dört Çeşit Sıkma tarifi için servis önerisi
Yanına bir de ayran hazırladınız mı değmeyin keyfinize!