Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dört Çeşit Focaccia Tarifi

Dört Çeşit Focaccia

Dört Çeşit Focaccia Tarifi

Dört Çeşit Focaccia tarifi: Dört Çeşit Focaccia için gerekli malzemeler nelerdir? Dört Çeşit Focaccia nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dört Çeşit Focaccia yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 500 gram un
  • 10 gram tuz
  • 30 gram yaş maya
  • 375 ml. su
  • 20 ml. zeytinyağı
  • 15 gram bal
  • 3 dal taze biberiye (1 dal, üzeri için)
  • 2 dal taze kekik

Üst Malzemesi İçin:

  • 30 gram jambon (küp doğranmış)
  • 30 gram cheddar peyniri (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı siyah zeytin (dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı keçi peyniri (ufak parçalar halinde)
  • 1 adet incir (dilimlenmiş)
  • 5 adet cherry domates (ikiye bölünmüş)
  • 20 gram parmesan peyniri (yaprak şeklinde)
  • 4 adet fesleğen yaprağı
  • 1/2 adet kapya biber (dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı tulum peyniri
  • 1 çay kaşığı çörek otu

Kabı yağlamak için:

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Dört Çeşit Focaccia tarifi nasıl yapılır?

  • Yaş mayayı suyun bir kısmıyla kaşıkla karıştırarak eritin.
  • Geniş bir kaba unu, erittiğiniz mayayı, bal, zeytinyağı, tuz ve suyu ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur yumuşak ve ele yapışan bir kıvamda olacaktır.
  • Taze biberiye ve taze kekikleri de hamur karışımının içerisine ekledikten sonra tekrar karıştırın.
  • Yağlanmış fırın kabınızın içerisine hamuru dökün ve parmaklarınızın uzu ile hamuru kalıba yayın.
  • Oda sıcaklığında 25 dakika hamurun mayalanması için bekletin.
  • Hamur mayalandıktan sonra malzemelerin karışmaması adına, dört eşit parça olacak şekilde bıçak yardımıyla hamura kesik atın.
  • Jambon, cheddar, zeytin; biberiye ve keçi peyniri; cherry domates, yaprak parmesan, fesleğen; kapya biber, tulum ve çörekotunu dört ayrı çeşit olacak şekilde malzemeleri dizin.
  • 180 derecede 35 dakika pişirin.
  • İncir dilimlerini keçi peynir ve biberiyeli bölüme son olarak ekleyin.
  • 30 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025