Dört Çeşit Focaccia Tarifi
Dört Çeşit Focaccia tarifi: Dört Çeşit Focaccia için gerekli malzemeler nelerdir? Dört Çeşit Focaccia nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Dört Çeşit Focaccia yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 500 gram un
- 10 gram tuz
- 30 gram yaş maya
- 375 ml. su
- 20 ml. zeytinyağı
- 15 gram bal
- 3 dal taze biberiye (1 dal, üzeri için)
- 2 dal taze kekik
Üst Malzemesi İçin:
- 30 gram jambon (küp doğranmış)
- 30 gram cheddar peyniri (küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı siyah zeytin (dilimlenmiş)
- 2 yemek kaşığı keçi peyniri (ufak parçalar halinde)
- 1 adet incir (dilimlenmiş)
- 5 adet cherry domates (ikiye bölünmüş)
- 20 gram parmesan peyniri (yaprak şeklinde)
- 4 adet fesleğen yaprağı
- 1/2 adet kapya biber (dilimlenmiş)
- 2 yemek kaşığı tulum peyniri
- 1 çay kaşığı çörek otu
Kabı yağlamak için:
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Dört Çeşit Focaccia tarifi nasıl yapılır?
- Yaş mayayı suyun bir kısmıyla kaşıkla karıştırarak eritin.
- Geniş bir kaba unu, erittiğiniz mayayı, bal, zeytinyağı, tuz ve suyu ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur yumuşak ve ele yapışan bir kıvamda olacaktır.
- Taze biberiye ve taze kekikleri de hamur karışımının içerisine ekledikten sonra tekrar karıştırın.
- Yağlanmış fırın kabınızın içerisine hamuru dökün ve parmaklarınızın uzu ile hamuru kalıba yayın.
- Oda sıcaklığında 25 dakika hamurun mayalanması için bekletin.
- Hamur mayalandıktan sonra malzemelerin karışmaması adına, dört eşit parça olacak şekilde bıçak yardımıyla hamura kesik atın.
- Jambon, cheddar, zeytin; biberiye ve keçi peyniri; cherry domates, yaprak parmesan, fesleğen; kapya biber, tulum ve çörekotunu dört ayrı çeşit olacak şekilde malzemeleri dizin.
- 180 derecede 35 dakika pişirin.
- İncir dilimlerini keçi peynir ve biberiyeli bölüme son olarak ekleyin.
- 30 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.