Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dondurulmuş Bezelye Tarifi

Dondurulmuş Bezelye

Dondurulmuş Bezelye Tarifi

Dondurulmuş Bezelye tarifi: Dondurulmuş Bezelye için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurulmuş Bezelye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dondurulmuş Bezelye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 kilogram bezelye
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Dondurulmuş Bezelye tarifi nasıl yapılır?

  • Bezelyeleri ayıklayıp yıkıyoruz. Büyük bir tencereye su ve tuz ilave edip kaynatıyoruz.
  • Metal bir süzgece bezelyelerin bir kısmını koyup kaynayan suya batırıp beş dakika tutuyoruz.
  • Süzgeçdeki bezelyeler tamamen kaynayan suyun içinde olması lazım. Beş dakika sonra çıkarıp soğuk suyun altında şoklıyoruz. s
  • Bütün bezelyeleri şokladıktan sonra tamamen kuruduğuna emin oluyoruz.
  • Büyük bir su bardağı ile her poşete bir bardak bezelye koyup pipetle havasını alıp ağzını bağlayıp dondurucuya atıyoruz.
  • Kışın dilediğiniz zaman çıkarıp, lezzet dolu yemekler hazırlayabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025