Dondurucu İçin Kışlık Taze Fasulye Tarifi
Dondurucu İçin Kışlık Taze Fasulye tarifi: Dondurucu İçin Kışlık Taze Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurucu İçin Kışlık Taze Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 yemeklik
Dondurucu İçin Kışlık Taze Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kilogram taze fasulye
- 8 adet büyük boy domates
Dondurucu İçin Kışlık Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Taze fasulyeleri güzelce yıkayın. Saplarını temizledikten sonra, dilediğiniz şekilde bölün ya da doğrayın.
- Domatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra, küp küp doğrayın.
- Doğradığınız domatesleri derince bir tencereye alın ve üstüne doğranmış yıkanmış taze fasulyeleri ekleyin.
- Ocağın altını açın ve ara ara karıştırarak yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin. Taze fasulyelerin renkleri hafifçe solduğu zaman istediğimiz kıvama gelmiş demektir.
- Taze fasulyeleri genişçe bir tepsiye aktarın ve tamamen soğumaları için bırakın. Tamamen soğuduktan sonra, buzdolabı poşetlerine bölüştürün ve dondurucuya atın.
- Ne zaman isterseniz çıkarıp, çözdürdükten sonra, bir adet soğan ve isteğinize göre salça ilavesi ile pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.