Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dondurmalı Yaş Pasta Tarifi

Dondurmalı Yaş Pasta

Dondurmalı Yaş Pasta Tarifi

Dondurmalı Yaş Pasta tarifi: Dondurmalı Yaş Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurmalı Yaş Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dondurmalı Yaş Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Krema için:

  • 1 adet hazır pandispanya keki
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı (2 parmak eksik) un
  • 1 çay bardağı (1 parmak eksik) şeker
  • 2 yemek kaşığı vanilyalı dondurma
  • 2 yemek kaşığı kakaolu dondurma

Çikolata sosu için:

  • 125 gram hazır çikolata sosu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet muz

Dondurmalı Yaş Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Pastaya başlamadan önce 1 adet yağlı kağıt ortadan ikiye kesilip servis tabağına döşenir.
  • Kremanın yapılışı: 2 su bardağı süt, 1 yumurta, 1 çay bardağından 2 parmak eksik un ve 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker tencerede iyice karıştırılıp ocağa alınır.
  • Kaynayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Kaynayınca kapağı kapatılır ve arada karıştırılarak 5 dakika pişirilip soğumaya alınır.
  • Krema katı olacak, bu sizi korkutmasın, dondurma ile çırpılınca incelecek.
  • Çikolata sosu yapılışı: Süt, toz çikolata sosu ve şeker tencerede iyice karıştırılıp ocağa alınır.
  • Kaynayınca 3-4 dakika daha pişirilip ocaktan alınır.
  • Çikolata sosu ılıdıktan biraz sıcak hale gelince pandispanyanın alt ve üst tabanının iç iki yüzü 4-5 çorba kaşığı çikolata sos ile sıvanır.
  • Soğuyan kremamızın içine dondurmalar eklenir ve 3-4 dakika çırpılır.
  • Çırptığımız krema pandispanyanın alt ve üst tabanının iç iki yüzüne sıvanır.
  • Alt tabandaki kremanın üzerine dilimlenmiş muz ya da istediğiniz meyve dizilir. Alt ve üst pandispanya birleştirilir.
  • Çikolata sosu ile pandispanyanın üstü ve yanları iyice sıvanıp dilediğimiz gibi süslenip pasta buzdolabına kaldırılır. Afiyet olsun.

Dondurmalı Yaş Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Ortadan ikiye kestiğiniz bir yağlı kağıdı pastanın servis edileceği tabağa pandispanyanın altına döşer ve pasta süslemeniz bitince iki yandan ayni anda yavaşça çekerseniz, süsleme sırasında ister istemez kirlenen tabağınız tertemiz olur. Bu pastada pandispanyayi ıslatmak için çikolata sosu kullanıyoruz. Çikolata sosu soğuk olursa pasta kuru olur, çok sıcak olursa pandispanyamız dağılır. Ilıktan bir tık sıcak olmasına dikkat edelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025