Dondurmalı Truffle Tarifi
Dondurmalı Truffle tarifi: Dondurmalı Truffle için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurmalı Truffle nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Dondurmalı Truffle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı bayat kek
- 3 çorba kaşığı bal
- 3 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı tahin
- 2 çorba kaşığı süt
- 3 çorba kaşığı fındık içi
- 2 adet muz
Dondurmalı Truffle tarifi nasıl yapılır?
- Bayat keklerinizi elinizle ufalayarak kullanabilirsiniz. Ya da herhangi bir şekersiz kakaolu keki kullanabilirsiniz.
- Bir kaba 3 su bardağı ufalanmış kekleri aktarın.
- Bir kasede 2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı tahin ve 1-2 yemek kaşığı sütü ilave edip, orta kıvamda olacak şekilde sosu karıştırıp hazır hale getirin.
- Kekli karışıma iri parçalanmış fındıkları, 2 yemek kaşığı sostan ekleyip elinizle yoğurun.
- Dikdörtgen baton kalıbınıza veya orta boy küçük yuvarlak tepsiye strec filmi yayın. Kabın etrafından sarkıtın.
- Karışımı kaba aktarın.
- Üzeri için: Muzları dilimleyip 2-3 saat buz dolabında dondurun. Donmuş muzları robota ilave edin. 1-2 dakika bekleyin.
- 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı tahin ve 2 yemek kaşığı süt ekleyip robottan çekin.
- Kek karışımının üzerine eşit şekilde yayın.
- Onun üzerine kalan çikolata sosunu kaşıkla zikzak şekilde gezdirin.
- Kürdanla aşağı yukarı hareket ettirip ebruli deseni verelim.
- Buzluğa koyup en az 2-3 saat donduralım.
- Donmuş olan dondurmalı truffle dolaptan çıkarıp biraz yumuşadıktan sonra kesip servis edelim. Afiyet olsun.
Dondurmalı Truffle tarifinin püf noktası nedir?
Bir gece önceden hazırlayıp, daha iyi donmasını sağlayabilirsiniz.