Dondurmalı Tart Tarifi
Dondurmalı Tart tarifi: Dondurmalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurmalı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Dondurmalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart hamuru için:
- 250 gram tereyağı (soğuk, küp küp)
- 2,5 su bardağı un
- 7 yemek kaşığı soğuk su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
İçi için:
- 250 gram Hindistan cevizli dondurma
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Dondurmalı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, un, tuz ve şekeri blendera aktarın ve bezelye taneleri büyüklüğünde olana kadar karıştırın.
- Derin bir kabın içine aktarın ve soğuk su yardımıyla yoğurmadan birleştirin. Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
- Çıkarıp hafif unlanmış tezgahın üzerinde, merdane yardımıyla, alüminyum folyo orta boy bir kabın büyüklüğünde açın.
- Kabı yağlayın ve hamuru içerisine aktarın. Kenarlarına doğru yayın ve çatal yardımıyla minik delikler atın.
- 170 derecede 15-20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğutun.
- Soğuduktan sonra içerisini Hindistan cevizli dondurma ile kaplayın.
- Krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve sıkma torbasıyla şekil verin.
- Buzlukta 20 dakika dinlendirin ve çıkarıp dilimleyerek servis edin.
Dondurmalı Tart tarifi için servis önerisi
Dondurmayı dilediğiniz çeşitle değiştirebilir, üstünü mevsim meyveleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz.