Dondurmalı Pratik İrmik Helvası Tarifi
Dondurmalı Pratik İrmik Helvası tarifi: Dondurmalı Pratik İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurmalı Pratik İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet orta boy
Dondurmalı Pratik İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 110 gram tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı dondurma
Dondurmalı Pratik İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Süt,su ve toz şekeri bir tencereye koyup, ocağa alın. Şeker eriyene kadar ısıtın.
- Başka bir tencerede tereyağı ve irmik kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun.
- İstenen renge gelince sütlü karışımı ilave edin. Karıştırın ve göz göz olunca ocağın altını kapatın.
- 15 dakika dinlendirin. Daha sonra başka bir kaba alın.
- Soğuyunca bir kasenin içini streç ile kaplayın. Soğuyan irmikten bir miktar alıp, çukurlaştırın.
- Bir kaşık dondurma ekleyin ve üzerini irmikle kaplayın. Afiyet olsun.
Dondurmalı Pratik İrmik Helvası tarifi için servis önerisi
Servis etmeden 2-3 dakika önce hazırlayın. Önceden hazırlamayın. (İrmik helvasını 1 gece önceden yapıp, servise hazırlamadan önce mikrodalgada 1 dakika ısıtabilirsiniz)