Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
Dondurmalı İrmik Helvası tarifi: Dondurmalı İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurmalı İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kase
Dondurmalı İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kahve fincanı  sıvı yağ
 - 2 su bardağı  irmik
 - 5 çay bardağı  süt
 - 1 yemek kaşığı  tereyağı
 - 1 dilediğiniz kadar  ceviz
 - 1 su bardağı  toz şeker
 - 2-3 yemek kaşığı  vanilyalı dondurma
 
Dondurmalı İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir tencerede ya da tava da sıvı yağ, tereyağı ve irmik kısık ateşte kavrulur.
 - Kavrulan irmiğin üzerine ceviz içi ve tereyağı ilave edin.
 - Ayrı bir kapta süt ve toz şeker çırpılır, yavaş yavaş irmiğin üzerine dökülür.
 - Sütünü çekene kadar karıştırmaya devam edilir ve ocaktan alınır. Kapağı kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
 - Kare veya yuvarlak bir kaseye ılımış olan helvadan alın ve tüm kaseye yayın. Üzerine bir iki yemek kaşığı dondurma koyun ve üzerini tekrar irmikle kapatın.
 - Bir tabağa ters çevirin. Dilerseniz üzerine Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Dondurmalı İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?
İrmiği, ocağın altını kısıp kavurmanız gerekiyor, hızlı olsun diye yüksek ateşte açarsanız hemen yanar.