Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

Dondurmalı İrmik Helvası tarifi: Dondurmalı İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurmalı İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dondurmalı İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 3,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

İçi için:

  • 300 gram dondurma

Dondurmalı İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencerede tereyağı, sıvı yağ ve fıstıkları hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
  • İrmiği de ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak  irmiklerin koyu kahverengi olmasını sağlayın.
  • Su ve şekeri karıştırın, soğuk olarak sıcak irmiğin üzerine dökün.
  • Ocağın altını açın ve göz göz olana kadar pişirin.
  • Suyunu iyice çeken helvayı en az 20 dakika demleyin ve dilerseniz bir kasenin ya da fincanın içine streç film serip, üzerine helvadan yayarak ve tam ortasına dondurma koyup ters çevirerek servis edin. Dondurmayı üzerine de koyabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025