Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

Dondurmalı İrmik Helvası tarifi: Dondurmalı İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurmalı İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dondurmalı İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 top dondurma

Dondurmalı İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını eritiyoruz ve irmiği de ekleyerek hafif kahverengi bir renk alana kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra şekeri de ekleyerek hafif karıştırıp suyumuzu da ekleyerek çekene kadar pişiriyoruz.
  • Suyunu çekince 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
  • Sonra ıslatmış olduğumuz derin bir kase içine ortası boş kalacak şekilde helvadan koyuyoruz.
  • Ortasına dondurmayı da ekleyerek servis tabağına ters çeviriyoruz.

Dondurmalı İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Tabaklara helva koymadan önce mutlaka ıslatınız, daha kolay çıkmasını sağlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025