Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
Dondurmalı İrmik Helvası tarifi: Dondurmalı İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurmalı İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Dondurmalı İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
- 1.5 su bardağı su
- 2 top dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını eritiyoruz ve irmiği de ekleyerek hafif kahverengi bir renk alana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra şekeri de ekleyerek hafif karıştırıp suyumuzu da ekleyerek çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çekince 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
- Sonra ıslatmış olduğumuz derin bir kase içine ortası boş kalacak şekilde helvadan koyuyoruz.
- Ortasına dondurmayı da ekleyerek servis tabağına ters çeviriyoruz.
Dondurmalı İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Tabaklara helva koymadan önce mutlaka ıslatınız, daha kolay çıkmasını sağlar.