Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

Dondurmalı İrmik Helvası tarifi: Dondurmalı İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurmalı İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dondurmalı İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Dondurmalı İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Evvela şerbetimiz için bir kaba su, süt ve şekeri koyup, şeker eriyene kadar karıştıralım. Bir kenara koyalım.
  • Daha sonra tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup kısık ateşte eritelim.
  • Üzerine irmiği ilave edip sürekli karıştırarak rengi dönene kadar karıştıralım.
  • Hazırlamış olduğumuz şerbeti yavaş yavaş ilave edip kısık ateşte koyulaşana kadar karıştır ocağı kapatalım.
  • 5 dakika kadar kapalı bir şekilde helvamızı bekletelim. Soğumaya bırakalım.
  • Helvamız mutlaka soğuk olsun yoksa dondurma fazla erir.
  • Bir kaseye yada kupa streç film serip, ortasını boş bırakacak şekilde helvamızdan koyalım.
  • Bir miktar dondurma ekleyip, üzerini biraz daha helva İle kapatıp, streç film ile saralım.
  • Buzdolabında yarım saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025