Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
Dondurmalı İrmik Helvası tarifi: Dondurmalı İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurmalı İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 porsiyon
Dondurmalı İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram tereyağı veya margarin
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
Şerbeti için:
- 1 su bardağı sıcak su
- 1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
Dondurmalı İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Evvela şerbetimiz için bir kaba su, süt ve şekeri koyup, şeker eriyene kadar karıştıralım. Bir kenara koyalım.
- Daha sonra tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup kısık ateşte eritelim.
- Üzerine irmiği ilave edip sürekli karıştırarak rengi dönene kadar karıştıralım.
- Hazırlamış olduğumuz şerbeti yavaş yavaş ilave edip kısık ateşte koyulaşana kadar karıştır ocağı kapatalım.
- 5 dakika kadar kapalı bir şekilde helvamızı bekletelim. Soğumaya bırakalım.
- Helvamız mutlaka soğuk olsun yoksa dondurma fazla erir.
- Bir kaseye yada kupa streç film serip, ortasını boş bırakacak şekilde helvamızdan koyalım.
- Bir miktar dondurma ekleyip, üzerini biraz daha helva İle kapatıp, streç film ile saralım.
- Buzdolabında yarım saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.