Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
Dondurmalı İrmik Helvası tarifi: Dondurmalı İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurmalı İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kase
Dondurmalı İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 top dondurma (isteğe bağlı)
Dondurmalı İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- İrmiği tereyağı ile 20-25 dakika kavuruyoruz.
- Şeker ve su ile şerbet hazırlıyoruz ocağın üstüne koyuyoruz. Ancak kaynatmıyoruz sadece şekerin erimesi yeterli.
- Kavrulmuş irmiği 5 dakika altını kapatıp bekletiyoruz. Sonrasında altını tekrar açıp şerbeti üstüne döküp şerbeti çekene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra arzuya göre kalıba önce irmik sonra dondurma daha sonra yine irmik koyarak koyarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.