Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

Dondurmalı İrmik Helvası tarifi: Dondurmalı İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurmalı İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dondurmalı İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 top dondurma (isteğe bağlı)

Dondurmalı İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • İrmiği tereyağı ile 20-25 dakika kavuruyoruz.
  • Şeker ve su ile şerbet hazırlıyoruz ocağın üstüne koyuyoruz. Ancak kaynatmıyoruz sadece şekerin erimesi yeterli.
  • Kavrulmuş irmiği 5 dakika altını kapatıp bekletiyoruz. Sonrasında altını tekrar açıp şerbeti üstüne döküp şerbeti çekene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra arzuya göre kalıba önce irmik sonra dondurma daha sonra yine irmik koyarak koyarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025