Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dondurma Pasta Tarifi

Dondurma Pasta

Dondurma Pasta Tarifi

Dondurma Pasta tarifi: Dondurma Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurma Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dondurma Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram vanilyalı dondurma
  • 500 gram çikolatalı dondurma
  • 2 paket gofretli çikolata

Üzeri için:

  • 50 gram ahududu

Dondurma Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Bir baton kek kalıbının içerisine kalıba tamamen oturacak genişlikte streç filmle sarın. Kenarlarını dışarıya doğru sarkıtın.
  • Dondurma kaşığı yardımıyla çikolatalı dondurmanın yarısını kek kalıbının tabanına aktarın.
  • Ardından suyla ıslatılmış spatula yardımıyla dondurmayı dümdüz hale getirin. Kenarlardan kapatın ve üzerine bir ağırlık bastırarak buzlukta 15 dakika kadar soğutun.
  • Vanilyalı dondurma için de aynı işlemi gerçekleştirdikten sonra 15 dakika buzlukta bekletin.
  • Bir üst katına çikolatalı gofretleri parça parça kırarak ilave edin. Onu da dondurduktan sonra geriye kalan çikolatalı katı çıkın ve buzlukta 30 dakika kadar soğutun.
  • Çıkarıp üzerine süsledikten sonra ıslatılmış, düz bir bıçak yardımıyla dilimleyerek servis edin.

Dondurma Pasta tarifi için servis önerisi

Üzerini dilediğiniz kırmızı meyveyle süsleyebilir, dondurma çeşitlerini damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025