Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dondurma Kekler Tarifi

Dondurma Kekler

Dondurma Kekler Tarifi

Dondurma Kekler tarifi: Dondurma Kekler için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurma Kekler nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dondurma Kekler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet hazır kek
  • 1 kutu sıvı krema
  • 300 gram sütlü kuvertür çikolata
  • 2 paket beyaz çikolata

Dondurma Kekler tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle derin bir kaseye 2 paket keki ufalayarak işe başlıyoruz.
  • Daha sonra 1 paket sıvı kremayı ocakta kaynatıyoruz. Kaynadığını gördüğümüz an altını kapatıyoruz.
  • İçine minik minik doğradığımız sütlü kuvertur çikolatayı ekleyip ganaj krema dediğimiz kremayı hazırlıyoruz.
  • Ganaj kreması oda sıcaklığına geldiğinde ufalanan keke kremayı ekleyip orta sertlikte hamur elde ediyoruz. Ne kadar eklememiz gerektiğini kontrol ederek dökün. Kıvam alana kadar keke kremayı dökebilirsiniz.
  • Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz bir tabağa kek hamurundan, dondurmaya benzeyecek şekilde kekler hazırlıyoruz.
  • Şekil verdiğimiz keklere yarım kestiğimiz dondurma çubuklarını geçiriyoruz.
  • Yarım saat donduktan sonra benmari usulu erittiğimiz beyaz çikolataya ile soğuk kekleri batırıyoruz ve yağlı kağıdın üzerine alıyoruz. Dilediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz.
  • Ganaj çikolata ve dış kaplama çikolatası tercihinize kalmış. Afiyet olsun:)

Dondurma Kekler tarifinin püf noktası nedir?

Ganaj krema oda sıcaklığına geldiğinde kekle buluşmalı. Kekleri dolapta soğutup oda sıcaklığında olan çikolatayla buluşturduğunuzda daha güzel kaplama elde edersiniz. Altın yapraklar çikolata donduktan sonra yapıştırılmalı. Kek, tercihe göre kakaolu yada sade kullanılmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025