Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi
Dondurma Kaşığı Kurabiyesi tarifi: Dondurma Kaşığı Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurma Kaşığı Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Dondurma Kaşığı Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı damla çikolata
Dondurma Kaşığı Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kaseye yumurta ve sıvı yağını ekleyip karıştırın.
- Üzerine tereyağı, pudra şekeri, buğday nişastası, kabartma tozu, vanilin, kakao ve unu ekleyip sert bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerine damla çikolata ilave edip tekrar yoğurun.
- Dondurma kaşığı ile hamurdan parçalar alın ve kaşığın altını sıyırıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak kurabiye toplarını yerleştirin.
- 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra çay veya kahve ile birlikte keyfini çıkarın. Afiyet olsun!