Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dönderme Tarifi

Dönderme

Dönderme Tarifi

Dönderme tarifi: Dönderme için gerekli malzemeler nelerdir? Dönderme nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dönderme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Böreği İçin:

  • 1 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı susam

Peynirli Harç İçin:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/4 demet maydanoz (doğranmış)

Dönderme tarifi nasıl yapılır?

  • Rendelenmiş kaşar peyniriyle doğranmış maydanozu karıştırın.
  • Yufkayı tezgaha serin. Tam ortasına bir adet yumurtayı kırın ve pul biberle tatlandırarak fırça veya çatal yardımıyla orta kısma dağıtın.
  • Yufkayı üsten ve alttan ortaya doğru katlayın. Bu şekildeyken yine tam ortasına peynirli harcı yayın ve yanlarda kalan yufkaları tekrardan ortaya doğru katlayın.
  • Hazırladığınız yufkayı yağlanmış ve ısınmış geniş bir tavaya yerleştirin.
  • Yufkanın üstte kalan kısmına kalan bir adet yumurtayı kırın ve üm yüzeye yayın.
  • Çörek otu ve susam serpiştirin ve 3-4 dakika pişirdikten sonra yumurta kırdığınız kısmı da ters çevirip pişirin ve dilimleyip sıcak olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025