Dönderme Tarifi
Dönderme tarifi: Dönderme için gerekli malzemeler nelerdir? Dönderme nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Dönderme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Böreği İçin:
- 1 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı susam
Peynirli Harç İçin:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/4 demet maydanoz (doğranmış)
Dönderme tarifi nasıl yapılır?
- Rendelenmiş kaşar peyniriyle doğranmış maydanozu karıştırın.
- Yufkayı tezgaha serin. Tam ortasına bir adet yumurtayı kırın ve pul biberle tatlandırarak fırça veya çatal yardımıyla orta kısma dağıtın.
- Yufkayı üsten ve alttan ortaya doğru katlayın. Bu şekildeyken yine tam ortasına peynirli harcı yayın ve yanlarda kalan yufkaları tekrardan ortaya doğru katlayın.
- Hazırladığınız yufkayı yağlanmış ve ısınmış geniş bir tavaya yerleştirin.
- Yufkanın üstte kalan kısmına kalan bir adet yumurtayı kırın ve üm yüzeye yayın.
- Çörek otu ve susam serpiştirin ve 3-4 dakika pişirdikten sonra yumurta kırdığınız kısmı da ters çevirip pişirin ve dilimleyip sıcak olarak servis edin.