Domatesli Peynirli Galette Tarifi
Domatesli Peynirli Galette tarifi: Domatesli Peynirli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Domatesli Peynirli Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Domatesli Peynirli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı un
- 75 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 2 adet büyük boy domates
- 1 adet büyük boy pembe domates
- 200 gram lor peyniri
- 2 dal taze kekik
- 4 adet fesleğen yaprağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Servisi için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Domatesli Peynirli Galette tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yoğurt ve tuzu karıştırma kabına alın.
- Elenmiş un ve kabartma tozu eklediğiniz hamuru, toparlanıp kıvam alana kadar yoğurun.
- Mutfak tezgahı üzerine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız yağlı hamuru, merdane yardımıyla ve yuvarlak şeklinde açın. Tart tabanı gibi çok fazla kalın olmamasına dikkat edin, kenarda kalan hamur kısımlarının sonrasında iç malzeme üzerine kapatılacağını unutmayın.
- Açılan hamur üzerine çatal yardımıyla küçük delikler açın. Uç kısımlarını aldığınız büyük boy, etli domatesleri halka halka doğrayın. Hamur tabanı üzerine dikkatli bir şekilde dizin. Ayıklanmış taze kekik yaprakları, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber serpin.
- Farklı bir aroma katması için fesleğen yaprakları ve lor peyniriyle hazırladığınız kolay tartı böylece tamamlayın. Kenarda kalan hamur kısımlarını üzerine kapatın. Hamurların üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, gevrek bir hal alana kadar pişirin. Fırından alıp oda sıcaklığında kısa bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın. Arzuya göre üzerine zeytinyağı gezdirin.
Domatesli Peynirli Galette tarifinin püf noktası nedir?
Hamur yapımında kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.Lor peyniri yerine arzu ettiğiniz peynir çeşitlerini kullanabilirsiniz.Kullandığınız domateslerin olabildiğince etli ve lezzetli olmasına özen gösterin.Açtığınız hamurun kenar kısımlarında oluşan çatlaklara aldırış etmeyin, orta kısmının yırtılmamış olmasına özen gösterin.