Domatesli, Mısırlı Tart Tarifi
Domatesli, Mısırlı Tart tarifi: Domatesli, Mısırlı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Domatesli, Mısırlı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Domatesli, Mısırlı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1,5 su bardağı un
- 90 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Tart tabanı için:
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Üzeri için:
- 3 adet büyük boy domates
- 4 dilim cheddar peyniri
- 1 su bardağı konserve mısır
- 4 dal taze kekik
- 4 adet fesleğen yaprağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Domatesli, Mısırlı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tart tabanını hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını, yoğurt ve tuzu karıştırma kabına alın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra tart hamurunu toparlanana kadar yoğurun.
- Mutfak tezgahı üzerine yağlı kağıt açın. Hazırladığınız tart hamurunu bir merdane yardımıyla, yağlı kağıt üzerinde ince ve pürüzsüz bir şekilde açın.
- Kenar kısımlarının girintili çıkıntılı olmasına aldırmayın. Hamurun orta kısmını yırtmadıysanız başardınız demektir, kenar kısımları görselde görüldüğü üzere hamurun üzerine kapatılacak.
- Pratik olması için amacımız tart hamurunu olabildiğince yuvarlak ve ince açmak. Bu sayede domatesli tartınız çıtır çıtır olacak, unutmayın.
- Tart tabanının üzerine bir çatalın ucuyla fazla batırmadan delikler açın. Mayonez ve taze sıkılmış limon suyunu küçük bir kapta karıştırın. Bir fırça yardımıyla yarısını tart hamurunun üzerine sürün.
- Büyük boy sulu domatesleri halka halka dilimledikten sonra yarısını tart hamurunun üzerine yerleştirin. Cheddar peyniri dilimlerini ekleyin.
- Fesleğen yapraklarını incecik kıyın. Taze kekik yapraklarını ayıklayın. Konserve mısırı, kalan domates dilimlerini ekleyin.
- Kekik, kıyılmış fesleğen yaprakları, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi serpiştirin. Malzemeleri yoğun olarak hamurun orta kısmına yerleştirdiğiniz domatesli tartın kenar kısımlarını üzerine kapatın.
- Kenarda kalan hamur parçalarının üzerine kalan mayonezli karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında gevrek bir hal alana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyin ve sevdiklerinizle paylaşın.
Domatesli, Mısırlı Tart tarifinin püf noktası nedir?
Cheddar peyniri yerine rendelenmiş kaşar peyniri ya da beyaz peynir ekleyebilirsiniz.