Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Domatesli Lor Peynirli Galette Tarifi

Domatesli Lor Peynirli Galette

Domatesli Lor Peynirli Galette Tarifi

Domatesli Lor Peynirli Galette tarifi: Domatesli Lor Peynirli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Domatesli Lor Peynirli Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Domatesli Lor Peynirli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 115 gram tereyağı (küp küp doğranmış ve 15-20 dakika buzlukta bekletilmiş)
  • 175 gram un
  • 1 yemek kaşığı taze kekik
  • 3 yemek kaşığı su (buz gibi soğutulmuş)
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi (buz gibi soğutulmuş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

İç dolgusu için:

  • 1 adet orta boy siyah domates
  • 1 adet orta boy yeşil domates
  • 2 yemek kaşığı lor peyniri (tatlı)
  • 2 yemek kaşığı tulum peyniri
  • 1 adet üçgen peynir
  • 2 dilim cheddar peyniri
  • 10-12 adet siyah zeytin (çekirdeksiz)
  • 1 tutam taze kekik

Kenarı için:

  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tutam susam

Domatesli Lor Peynirli Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Un, tuz, karabiber ve kekiği mutfak robotunun haznesine alıp soğuk tereyağını ekleriz ve kısa aralıklarla birkaç sefer karıştırırız.
  • Tereyağı parçaları bezelye kadar küçüldüğünde su ve sirke karışımının üç kaşığını ekleriz ve çok kısa bir süre karıştırırız.
  • Elimize bir miktar hamur alıp sıkarız ve hamurun daha fazla sıvıya ihtiyacı olduğu kanaatine varırsak geri kalan bir kaşığı da ekleriz.
  • Hamuru yoğurmadan bir araya getirip streç filme sararız ve dinlenmesi için buzdolabına koyarız. Dinlenmiş hamuru yağlı kağıt üzerinde 3-4 mm kalınlığında ve yaklaşık 25 cm çapında açarız.
  • Kenarlardan 4-5 cm boşluk bırakarak ortasına önce üçgen peynir süreriz, ardından cheddar peynirlerini elimizle parçalara ayırarak sürdüğümüz peynirin dışına taşmayacak şekilde dağıtırız. Daha sonra tulum ve lor peynirini yayarız.
  • Peynirin üzerine zeytinleri serpiştirip bir sıra dilimlenmiş domates dizeriz. Onun üstüne yine bir sıra domatesi üst üste gelecek şekilde yerleştiririz. Kenarda kalan hamuru domateslerin üzerine katlarız.
  • Hamurun kenarlarına bir fırça yardımıyla süt sürüp susam serpiştiriniz ve önceden 180 C ısıtılmış fırında 45-50 dakika, hamur nar gibi kızarana kadar pişiririz.
  • Fırından çıkarıp biraz ılındıktan sonra bir tutam kekik ve bir kaç dal fesleğen serpiştirip servis ederiz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025