Domatesli Lor Peynirli Galette Tarifi
Domatesli Lor Peynirli Galette tarifi: Domatesli Lor Peynirli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Domatesli Lor Peynirli Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Domatesli Lor Peynirli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 115 gram tereyağı (küp küp doğranmış ve 15-20 dakika buzlukta bekletilmiş)
- 175 gram un
- 1 yemek kaşığı taze kekik
- 3 yemek kaşığı su (buz gibi soğutulmuş)
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi (buz gibi soğutulmuş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
İç dolgusu için:
- 1 adet orta boy siyah domates
- 1 adet orta boy yeşil domates
- 2 yemek kaşığı lor peyniri (tatlı)
- 2 yemek kaşığı tulum peyniri
- 1 adet üçgen peynir
- 2 dilim cheddar peyniri
- 10-12 adet siyah zeytin (çekirdeksiz)
- 1 tutam taze kekik
Kenarı için:
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 tutam susam
Domatesli Lor Peynirli Galette tarifi nasıl yapılır?
- Un, tuz, karabiber ve kekiği mutfak robotunun haznesine alıp soğuk tereyağını ekleriz ve kısa aralıklarla birkaç sefer karıştırırız.
- Tereyağı parçaları bezelye kadar küçüldüğünde su ve sirke karışımının üç kaşığını ekleriz ve çok kısa bir süre karıştırırız.
- Elimize bir miktar hamur alıp sıkarız ve hamurun daha fazla sıvıya ihtiyacı olduğu kanaatine varırsak geri kalan bir kaşığı da ekleriz.
- Hamuru yoğurmadan bir araya getirip streç filme sararız ve dinlenmesi için buzdolabına koyarız. Dinlenmiş hamuru yağlı kağıt üzerinde 3-4 mm kalınlığında ve yaklaşık 25 cm çapında açarız.
- Kenarlardan 4-5 cm boşluk bırakarak ortasına önce üçgen peynir süreriz, ardından cheddar peynirlerini elimizle parçalara ayırarak sürdüğümüz peynirin dışına taşmayacak şekilde dağıtırız. Daha sonra tulum ve lor peynirini yayarız.
- Peynirin üzerine zeytinleri serpiştirip bir sıra dilimlenmiş domates dizeriz. Onun üstüne yine bir sıra domatesi üst üste gelecek şekilde yerleştiririz. Kenarda kalan hamuru domateslerin üzerine katlarız.
- Hamurun kenarlarına bir fırça yardımıyla süt sürüp susam serpiştiriniz ve önceden 180 C ısıtılmış fırında 45-50 dakika, hamur nar gibi kızarana kadar pişiririz.
- Fırından çıkarıp biraz ılındıktan sonra bir tutam kekik ve bir kaç dal fesleğen serpiştirip servis ederiz. Afiyet olsun.