Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi
Domatesli Bulgur Pilavı tarifi: Domatesli Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Domatesli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Domatesli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı salça (biber ya da domates)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
Domatesli Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Domatesleri rendeleyin. Sarımsakların da kabuklarını soyarak rendeleyin.
- Soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Salça ve zeytinyağı ile birlikte pilav tenceresinin içerisine alın. Kavurmaya başlayın.
- Üzerine bulguru da ekleyerek güzelce kavurmaya devam edin.
- Ardından domatesleri ekleyerek karıştırın. Tuz, toz kırmızı biber ve karabiberini de bu sırada ilave edin.
- Üzerine su ekleyerek karıştırın ve kapağını kapatarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye bırakın.
- Ortalama 10-15 dakika sonra suyunu çeken bulgur pilavının altını kapatın ve oda sıcaklığında 20 dakika demlenmeye bırakın.
- Demlenen pilavınızı güzelce karıştırın ve servis edin.Afiyetler olsun!
Domatesli Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Bolca domates kullanmak tarifinizi daha lezzetli kılacaktır. Dilerseniz tereyağını miktarını arttırabilir ya da baharatlara kuru nane, toz kırmızı biber gibi baharatlar ekleyerek de pilavınızı hazırlayabilirsiniz.
Domatesli Bulgur Pilavı tarifi için servis önerisi
Yanına turşu, ayran ya da etli bir ana yemekle bulgur pilavınızı servis edebilirsiniz.