Domatesli Beyaz Peynirli Tart Tarifi
Domatesli Beyaz Peynirli Tart tarifi: Domatesli Beyaz Peynirli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Domatesli Beyaz Peynirli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Domatesli Beyaz Peynirli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tuzlu tart hamuru için:
- 175 gram un (1+1/4 su bardağı)
- 1/2 çay kaşığı tuz (4 gram)
- 150 gram tereyağı (küp küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı soğuk su (30 g) (buz gibi)
Tart harcı için:
- 1+1/4 su bardağı beyaz peynir
- 10-15 adet kiraz domates (ya da 1 adet dilimlenmiş domates)
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tutam fesleğen
- 1 tutam kekik
- 1 tutam karabiber
Domatesli Beyaz Peynirli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tart hamurunu için, ilk olarak tereyağını küp küp kesip 10 dakika buzlukta bekletin.
- Bir mutfak robotuna unu ve tuzu aktarıp karışmaları için kısa aralıklarla çalıştırın.
- Tereyağı parçalarını ekleyip iri kum taneleri kıvamına gelene kadar kısa aralıklarla çalıştırın.
- Makine hala çalışırken azar azar buz gibi suyu ekleyin. Hamur kesinlikle ıslak ve yapışkan olmamalıdır.
- İki parmağınızın arasında sıkınca bir arada duruyorsa olmuş demektir.
- Hamuru bir yağlı kağıdın üzerine döküp ellerinizle sıkıştırarak top haline getirin.
- Üzerine bastırıp yassı bir şekil verin ve paketleyip en az 1 saat, zamanınız varsa 24 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Tartı pişirmeden en az yarım saat önce fırınınızı 225 C’de ısıtmaya başlayın. Tart hamurunu 23 cm’lik bir tart kalıbına yerleştirin.
- Un ufak ettiğiniz beyaz peyniri (ben içine 1 yemek kaşığı kadar krem peynir ekleyip yarım yemek kaşığı sütle kıvam verip öyle ekliyorum hamurun üzerine) tart hamurunun tabanına yayın ve üzerine taze çekilmiş karabiberi serpin.
- Domatesleri tepesine dizin. Fırınınızın ısısını 200 C’ye düşürün.
- Tartın üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin ve fırına verin. 35-40 dakika pişirin.
- Fırının kapağını açıp tartın üzerine fesleğeni yoksa kekiği serpin ve 10 dakika daha pişirin.
- Tartı fırından çıkardıktan sonra 1 çorba kaşığı zeytinyağı daha gezdirip ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.