Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Domatesli Beyaz Peynirli Tart Tarifi

Domatesli Beyaz Peynirli Tart

Domatesli Beyaz Peynirli Tart Tarifi

Domatesli Beyaz Peynirli Tart tarifi: Domatesli Beyaz Peynirli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Domatesli Beyaz Peynirli Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Domatesli Beyaz Peynirli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tuzlu tart hamuru için:

  • 175 gram un (1+1/4 su bardağı)
  • 1/2 çay kaşığı tuz (4 gram)
  • 150 gram tereyağı (küp küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı soğuk su (30 g) (buz gibi)

Tart harcı için:

  • 1+1/4 su bardağı beyaz peynir
  • 10-15 adet kiraz domates (ya da 1 adet dilimlenmiş domates)
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tutam fesleğen
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam karabiber

Domatesli Beyaz Peynirli Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Tart hamurunu için, ilk olarak tereyağını küp küp kesip 10 dakika buzlukta bekletin.
  • Bir mutfak robotuna unu ve tuzu aktarıp karışmaları için kısa aralıklarla çalıştırın.
  • Tereyağı parçalarını ekleyip iri kum taneleri kıvamına gelene kadar kısa aralıklarla çalıştırın.
  • Makine hala çalışırken azar azar buz gibi suyu ekleyin. Hamur kesinlikle ıslak ve yapışkan olmamalıdır.
  • İki parmağınızın arasında sıkınca bir arada duruyorsa olmuş demektir.
  • Hamuru bir yağlı kağıdın üzerine döküp ellerinizle sıkıştırarak top haline getirin.
  • Üzerine bastırıp yassı bir şekil verin ve paketleyip en az 1 saat, zamanınız varsa 24 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • Tartı pişirmeden en az yarım saat önce fırınınızı 225 C’de ısıtmaya başlayın. Tart hamurunu 23 cm’lik bir tart kalıbına yerleştirin.
  • Un ufak ettiğiniz beyaz peyniri (ben içine 1 yemek kaşığı kadar krem peynir ekleyip yarım yemek kaşığı sütle kıvam verip öyle ekliyorum hamurun üzerine) tart hamurunun tabanına yayın ve üzerine taze çekilmiş karabiberi serpin.
  • Domatesleri tepesine dizin. Fırınınızın ısısını 200 C’ye düşürün.
  • Tartın üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin ve fırına verin. 35-40 dakika pişirin.
  • Fırının kapağını açıp tartın üzerine fesleğeni yoksa kekiği serpin ve 10 dakika daha pişirin.
  • Tartı fırından çıkardıktan sonra 1 çorba kaşığı zeytinyağı daha gezdirip ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025