Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Domates Sosu Tarifi

Domates Sosu

Domates Sosu Tarifi

Domates Sosu tarifi: Domates Sosu için gerekli malzemeler nelerdir? Domates Sosu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Domates Sosu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 kilogram domates
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 9 diş sarımsak
  • 2 dal taze biberiye
  • 1 dal taze fesleğen
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Domates Sosu tarifi nasıl yapılır?

  • Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.
  • Zeytinyağını derince bir tencerede kızdırın ve sarımsakları üstüne rendeleyin. Biberiyeleri de içine atın ve sarımsakların kokusu çıkıp, biberiyeler aromasını bırakana dek birkaç dakika kavurun.
  • Biberiyeleri içinden alın ve domatesleri ekleyin.
  • Tuzunu da ekledikten sonra 30 dakika kadar ara ara karıştırarak kaynatın.
  • Bir el blenderi ile püre haline getirin ve içine; şekeri, sirkeyi, karabiberi, kırmızı biberi ve elinizle parçaladığınız fesleğeni ekleyin.
  • 10 dakika daha kaynattıktan sonra sterilize ettiğiniz kavanozlara hazırladığınız domates sosunu sıcak sıcak doldurun ve kavanozların kapaklarını kapattıktan sonra ters çevirerek soğumaya bırakın.
  • Hazırladığınız domates sosunu karanlık bir yerde muhafaza edin ve ihtiyacınıza göre yemeklerinizde kullanın. Afiyet olsun.

Domates Sosu tarifinin püf noktası nedir?

Çok sayıda kullanacağınız domateslerin kabuklarını pratik bir şekilde soymak isterseniz alt kısımlarına artı şeklinde çizikler atın. Domatesleri kaynar suda 2-3 dakika kadar beklettikten sonra soğuk su dolu bir tencereye çıkartın. Domatesler soğuduğunda çizik attığınız yerden havaya kalkmaya başlayan kabuk kısımlarını çekerek soyun. Bu sayede domateslerin kabuk kısımları olabildiğince ince bir şekilde alırsınız. Kavanoz ve kapaklarının önceden kullanılmamış ve steril olmasına özen gösterin. Kapakları kavanoza tam olarak oturması için kaynar su dolu tencerede 8-10 dakika kadar kaynatın. Sos dolu kavanozları hava yapmaması için bir gece boyunca ters tutarak bekletin. Bu süre sonunda buzdolabı ya da karanlık ve serin bir yerde muhafaza edin. Mevsiminde sulu ve etli domates kullanmıyorsanız sosa 8-10 adet kurutulduktan sonra zeytinyağında bekletilmiş domates ya da 1 yemek kaşığı kadar domates salçası katabilirsiniz. Hazırladığınız sosu blender yerine ince dokulu bir elekten geçirirseniz çekirdek kısımlarını da kullanmamış olursunuz.

Domates Sosu tarifi için servis önerisi

İnce kıyılmış fesleğen ilave ederek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025