Domates Soslu Köfteli Enginar Tarifi
Domates Soslu Köfteli Enginar tarifi: Domates Soslu Köfteli Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Domates Soslu Köfteli Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Domates Soslu Köfteli Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet enginar
- 1/2 adet limon suyu
- 1 su bardağı su
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 gram kıyma
- 1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Sosu İçin:
- 1 adet orta boy rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Domates Soslu Köfteli Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye suyun içine limonu sıkın ve enginarları iyice yıkayıp içine koyarak kısık ateşte pişirin.
- Tüm köfte malzemelerini karıştırarak yoğuralım. Enginarın üzerini kapatacak şekilde yuvarlak köfteler yapalım.
- Enginarları yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizelim üzerine köfteleri yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 190 derece fırına koyarak 20 dakika pişirelim.
- Ayrı bir küçük tavaya zeytinyağını alıp domates rendesini ekleyelim. Üzerine sos malzemelerini koyup kayanatalım.
- Fırındaki enginarları 20 dakika sonra çıkararak köftelerinin üzerine pişen domatesli sosu döküp tekrar fırına verelim.
- Fırında 10-12 dakika daha durması yeterli oluyor. Kaşar peyniri koyacaksanız fırından çıkarmadan 6-7 dakika önce köftelerin üzerine serperek tekrar fırınlayabilirsiniz.
- Kaşar peyniri eriyince fırından çıkarıp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.