Domates Soslu Kaşarlı Brüksel Lahanası Tarifi
Domates Soslu Kaşarlı Brüksel Lahanası tarifi: Domates Soslu Kaşarlı Brüksel Lahanası için gerekli malzemeler nelerdir? Domates Soslu Kaşarlı Brüksel Lahanası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Domates Soslu Kaşarlı Brüksel Lahanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket  brüksel lahanası (300-400 gr)
- 1 adet  soğan
- 1 adet  kapya biber
- 2 adet  rendelenmiş domates (veya 1 çay bardağı kışlık domates sosu)
- 1 su bardağı  kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı  tuz
- 1/2 çay kaşığı  karabiber
- 1 çay bardağı  sıcak su
- 1 yemek kaşığı  tereyağı
- 1 yemek kaşığı  sıvı yağ
Domates Soslu Kaşarlı Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?
- Lahanaların dış kabukları soyulur. 15 dakika sirkeli suda bekletilir. Tavada yağlar eritilir. İnce piyazlık doğranmış soğan ve kapya biber doğranır, az tuzla sotelenir.
- Pembeleşince Brüksel lahanaları eklenip 1-2 kez karıştırılır. Domates sosu eklenir, biraz pişmeye bırakılır.
- Suyunu çekince sıcak su, tuz ve baharatlar eklenir. 15 dakika yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
- Sonra uygun bir fırın kabına alınır.
- Üzerine kaşar peyniri serpiştirilip 200 derecede, üzeri kızarana kadar pişirilir.
- İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun.