Domates Soslu Kaşarlı Brüksel Lahanası Tarifi
Domates Soslu Kaşarlı Brüksel Lahanası tarifi: Domates Soslu Kaşarlı Brüksel Lahanası için gerekli malzemeler nelerdir? Domates Soslu Kaşarlı Brüksel Lahanası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Domates Soslu Kaşarlı Brüksel Lahanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket brüksel lahanası (300-400 gr)
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet rendelenmiş domates (veya 1 çay bardağı kışlık domates sosu)
- 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Domates Soslu Kaşarlı Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?
- Lahanaların dış kabukları soyulur. 15 dakika sirkeli suda bekletilir. Tavada yağlar eritilir. İnce piyazlık doğranmış soğan ve kapya biber doğranır, az tuzla sotelenir.
- Pembeleşince Brüksel lahanaları eklenip 1-2 kez karıştırılır. Domates sosu eklenir, biraz pişmeye bırakılır.
- Suyunu çekince sıcak su, tuz ve baharatlar eklenir. 15 dakika yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
- Sonra uygun bir fırın kabına alınır.
- Üzerine kaşar peyniri serpiştirilip 200 derecede, üzeri kızarana kadar pişirilir.
- İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun.