Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Domates Soslu Karışık Kızartma Tarifi

Domates Soslu Karışık Kızartma

Domates Soslu Karışık Kızartma Tarifi

Domates Soslu Karışık Kızartma tarifi: Domates Soslu Karışık Kızartma için gerekli malzemeler nelerdir? Domates Soslu Karışık Kızartma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Domates Soslu Karışık Kızartma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet patlıcan
  • 5 adet kabak
  • 5 adet patates
  • 15 adet köy biberi

Domates sosu için:

  • 4 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Domates Soslu Karışık Kızartma tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyun, dilimleyin ve tuzlu su dolu bir kaba alın. Böylece acı suları çıkmış olacaktır.
  • Kabakları yıkayın ve ince ince dilimleyin.
  • Köy biberlerini yıkayın ve bıçakla ortalarına bir delik açın.
  • Patatesleri soyun, doğrayın ve su dolu bir kapta beklemeye alın.
  • Tüm sebzeleri hazırladıktan sonra, yağı bir kızartma tavasına alın ve patates, kabak, patlıcan, biber olmak üzere sırayla kızartın ve bir servis tabağına alın.
  • Domates sosu için zeytinyağını bir tavaya alın ve ısıtın. Rendelenmiş ya da robottan çekilmiş domatesleri tavaya alın ve göz göz kaynamaya başlayınca, üstlerine rendelenmiş ya da küçük doğranmış sarımsakları ekleyin.
  • Salçaları da ekledikten sonra, salçalar eriyene dek karıştırın ve baharatlarını ilave edin.
  • Sosu koyulaşana dek ocakta ara ara karıştırarak pişirin ve ocaktan almadan önce sirkeyi de ekleyip, hızlıca bir karıştırıp altını kapatın.
  • Servis tabağına aldığınız kızartmaların üstüne domates sosunu gezdirin ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Domates Soslu Karışık Kızartma tarifinin püf noktası nedir?

Sebzeleri çok kızgın yağda kızartırsanız yağ çekmeyeceklerdir. Kızarttıktan sonra bir kağıt havlu üstüne alıp bekletirseniz fazla yağı da süzülmüş olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025