Domates Soslu Gnocchi Tarifi
Domates Soslu Gnocchi tarifi: Domates Soslu Gnocchi için gerekli malzemeler nelerdir? Domates Soslu Gnocchi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Domates Soslu Gnocchi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4 adet orta boy patates
- 1 su bardağı irmik unu
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz parmesan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Domates sosu için;
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yaprak fesleğen
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
- 1 diş sarımsak
Domates Soslu Gnocchi tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri yumuşayana kadar fırında pişirelim.
- Doğradığımız domatesleri ve sarımsağı ilave edip karıştıralım.
- Diğer tüm malzemeleri de ekleyip yoğuralım ve sert bir hamur elde edelim.
- Hamurdan uzun şeritler elde edip bir parmak kalınlığında parçalar ayıralım.
- Gnocchi tahtası ya da çatalın ters yüzü ile şekil verelim.
- 2 litre kaynayan tuzlu suda haşlayalım.
- Domates sosu için domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayalım.
- Zeytinyağını sos tavasında ısıtalım.
- Doğradığımız domatesleri ve sarımsağı ilave edip karıştıralım.
- Baharatları da ekleyip kaynayana kadar pişirelim.
- El blendırı ile pürüzsüz bir hale gelene kadar çekelim.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Domates Soslu Gnocchi tarifinin püf noktası nedir?
Patatesleri suda haşlamak da bir seçenek ama o zaman patatesler su çekecektir. Bu nedenle en doğrusu fırında pişirip kullanmaktır. Un olarak semolina yani irmik unu kullanmak hamurun sertliği açısından önemlidir. Pişen gnocchiler yukarı çıkacak. Bu sayede piştiğini anlayabilirsiniz.