Domates Soslu Ekmek Üstü Kızartma Tarifi
Domates Soslu Ekmek Üstü Kızartma tarifi: Domates Soslu Ekmek Üstü Kızartma için gerekli malzemeler nelerdir? Domates Soslu Ekmek Üstü Kızartma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Domates Soslu Ekmek Üstü Kızartma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet patlıcan (dilimlenmiş)
- 4 adet sivri biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 3 adet domates (kabukları soyulmuş, küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 6 dilim tost ekmeği
- 1 tepeleme yemek kaşığı dereotlu yoğurt
Domates Soslu Ekmek Üstü Kızartma tarifi nasıl yapılır?
- İnce doğranmış patlıcan dilimlerini yağı koyarak ısıtmış olduğunuz bir tavada önlü arkalı kızartın. Dip ve uç kısımlarını kestiğiniz sivri biberleri de, bıçakla uzunlamasına ikiye bölüp kızartın.
- Ayrı bir tavaya sıvı yağı, ezilmiş sarımsakları ve domatesleri alın ve kaşıkla ezerek pişirin. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyin.
- Tost ekmeklerini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 170 derecede 10 dakika kızartın.
- Kızarmış ekmeği tabağa alın ve sırasıyla dereotlu yoğurt, patlıcan, biber ve domatesleri üst üste ekmeğin üzerine yerleştirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Domates Soslu Ekmek Üstü Kızartma tarifi için servis önerisi
Üstüne taze nane yaprakları ekleyebilirsiniz.