Dolgulu Tavuk Tarifi
Dolgulu Tavuk tarifi: Dolgulu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Dolgulu Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Dolgulu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı tuz (3 adet tavuk için)
- 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 6 adet mantar (dilimlenmiş)
- 2 adet kapya biber (dilimlenmiş)
- 12 yaprak taze fesleğen
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Dolgulu Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğsünün içini doldurmak için bıçak yardımıyla tam ortasından cep açın.
- İç kısmına tuz ve karabiber serpiştirin.
- Rendelenmiş kaşar, dilimlenmiş mantar ve kapya biberleri içerisine dizin.
- Son olarak fesleğen yapraklarını da ekleyip açık olan kısımları kürdan ile kapatın.
- Tavukları yağlanmış tavada altlı üstlü kızartın ve ısıya dayanıklı bir kaba aktarın.
- Tavukları 180 derecede 20 dakika daha pişirdikten sonra püre veya pilav ile birlikte servis edebilirsiniz, afiyet olsun.