Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dolgulu Tavuk Tarifi

Dolgulu Tavuk

Dolgulu Tavuk Tarifi

Dolgulu Tavuk tarifi: Dolgulu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Dolgulu Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dolgulu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı tuz (3 adet tavuk için)
  • 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6 adet mantar (dilimlenmiş)
  • 2 adet kapya biber (dilimlenmiş)
  • 12 yaprak taze fesleğen
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Dolgulu Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk göğsünün içini doldurmak için bıçak yardımıyla tam ortasından cep açın.
  • İç kısmına tuz ve karabiber serpiştirin.
  • Rendelenmiş kaşar, dilimlenmiş mantar ve kapya biberleri içerisine dizin.
  • Son olarak fesleğen yapraklarını da ekleyip açık olan kısımları kürdan ile kapatın.
  • Tavukları yağlanmış tavada altlı üstlü kızartın ve ısıya dayanıklı bir kaba aktarın.
  • Tavukları 180 derecede 20 dakika daha pişirdikten sonra püre veya pilav ile birlikte servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025