Dolgulu Rulo Kurabiye Tarifi
Dolgulu Rulo Kurabiye tarifi: Dolgulu Rulo Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Dolgulu Rulo Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Dolgulu Rulo Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye için:
- 250 gram un
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 100 gram pudra şekeri
- 70 gram tereyağı
Dolgu için:
- 150 gram tereyağı
- 150 mililitre yoğunlaştırılmış süt
Üzerine sürmek için:
Batırmak için:
Dolgulu Rulo Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için gerekli sıvı malzemeleri karıştıralım. Ardından katı malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım.
- Folyoya sarıp 30 dakikalığına buzdolabına kaldıralım.
- Soğuyan hamurumuzu iki yağlı kağıt arasında, merdane ile yarım cm kalınlığında açalım. 8 cm'lik kareler keselim.
- Kruvasan kalıplarını yağlayıp kareleri tek tek üzerine saralım. Alt kısımlarını da elimizle birleştirelim.
- Birleştirme yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- 180 derece önceden ısıttığımız fırında 8 dakika, renk almadan pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri soğutup kalıplardan çıkartalım.
- Çikolatamızı benmari usulü eritelim.
- Kurabiyelerin uçlarını çikolataya bandıralım ve soğuması için dolaba koyalım.
- Dolgu için oda sıcaklığındaki tereyağı ile yine aynı ısıda olan yoğunlaştırılmış sütü, krema haline gelene kadar çırpalım.
- Sıkma torbası yardımıyla dolgumuzu kurabiyelerimizin içine sıkalım.
- Biraz dinlendirelim. Afiyet olsun.
Dolgulu Rulo Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Hamur malzemelerimizin hepsi oda sıcaklığında olmalı.