Dolgulu Pasta Tarifi
Dolgulu Pasta tarifi: Dolgulu Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Dolgulu Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Dolgulu Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket krema (400 gram)
- 2 paket antep fıstıklı çikolata (sade de kullanabilirsiniz) (130 gram)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 4-5 adet çilek
- 1,5 paket tam buğdaylı bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Dolgulu Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle 400 gram kremayı geniş bir kaba alıp çırpıyoruz.
- Yavaş yavaş 3 adımda pudra şekerini ekliyoruz. Hafif katı bir kıvam aldıktan sonra buzlukta 10 dakika bekletiyoruz.
- Beyaz çikolatamızı benmari usulü eritip buzlukta dinlendirdiğimiz kremaya ekliyoruz ve 10 dakika daha buzlukta bekletiyoruz.
- Bisküvilerimizi rondoda çekip un haline getiriyoruz. Eritmiş olduğumuz tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonra istediğimiz kalıplara hazırladığımız karışımı ekleyip içi dolgu alacak şekilde kenarlara sabitliyoruz.
- Hazırladığımız bisküvili kalıpları da 5 dakika kendini toplaması için buzlukta bekletiyoruz.
- Bisküvilerin içine hazırlamış olduğumuz iç dolguyu az bir şekilde sıkıyoruz.
- İçerisine isterseniz çilek isterseniz muz ekleyip üzerini tekrardan krema ile kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Dolgulu Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Dolapta bekletilmesi çok önemli.