Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dolgulu Pasta Tarifi

Dolgulu Pasta

Dolgulu Pasta Tarifi

Dolgulu Pasta tarifi: Dolgulu Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Dolgulu Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dolgulu Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 paket krema (400 gram)
  • 2 paket antep fıstıklı çikolata (sade de kullanabilirsiniz) (130 gram)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 4-5 adet çilek
  • 1,5 paket tam buğdaylı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Dolgulu Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle 400 gram kremayı geniş bir kaba alıp çırpıyoruz.
  • Yavaş yavaş 3 adımda pudra şekerini ekliyoruz. Hafif katı bir kıvam aldıktan sonra buzlukta 10 dakika bekletiyoruz.
  • Beyaz çikolatamızı benmari usulü eritip buzlukta dinlendirdiğimiz kremaya ekliyoruz ve 10 dakika daha buzlukta bekletiyoruz.
  • Bisküvilerimizi rondoda çekip un haline getiriyoruz. Eritmiş olduğumuz tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Sonra istediğimiz kalıplara hazırladığımız karışımı ekleyip içi dolgu alacak şekilde kenarlara sabitliyoruz.
  • Hazırladığımız bisküvili kalıpları da 5 dakika kendini toplaması için buzlukta bekletiyoruz.
  • Bisküvilerin içine hazırlamış olduğumuz iç dolguyu az bir şekilde sıkıyoruz.
  • İçerisine isterseniz çilek isterseniz muz ekleyip üzerini tekrardan krema ile kapatıyoruz. Afiyet olsun.

Dolgulu Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Dolapta bekletilmesi çok önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025