Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dolgulu Mini Bazlama Tarifi

Dolgulu Mini Bazlama

Dolgulu Mini Bazlama Tarifi

Dolgulu Mini Bazlama tarifi: Dolgulu Mini Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Dolgulu Mini Bazlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dolgulu Mini Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 4 çay bardağı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 avuç ıspanak
  • 1/2 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Dolgulu Mini Bazlama tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, su, maya ve şeker bir kaba dökülür karıştırılır. 5 dakika bekledikten sonra üzerine 4 çay bardağı un yavaş yavaş dökülür yoğurulur. Ele hafif yapışan bir hamur elde edilir.
  • Bu sırada patatesler ve kuru soğan olabildiğince küçük küp halinde doğranır. Zeytinyağında ıspanakla birlikte kavrulur.
  • Mayalanan hamur 10 eşit parçaya bölünür. Yuvarlanılır ve beş dakika da bu şekilde bekletilir. Ardından içlerine yaptığımız harç koyulur ve yuvarlanır.
  • Granit veya yapışmayan bir tavada altı en kısık ve kapağı kapalı şeklinde 10 dakika bir yüzü, 10 dakika bir yüzü pişirilir. Afiyet olsun.

Dolgulu Mini Bazlama tarifinin püf noktası nedir?

Pişirirken ocağı en kısığa alıp tavanın ağzı kapalı olmalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025