Dolgulu İrmik Topları Tarifi
Dolgulu İrmik Topları tarifi: Dolgulu İrmik Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Dolgulu İrmik Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Dolgulu İrmik Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı bal
- 8 adet hurma (veya günkurusu kayısı)
- 1 tatlı kaşığı tahin
Dolgulu İrmik Topları tarifi nasıl yapılır?
- Sıcak suda yumuşamış hurma veya günkurusu kayısıyı küçük küçük doğrayalım veya robottan geçirelim.
- İçine tahini de ekleyip karıştıralım.
- İrmik ve sütü kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Soğuduktan sonra balı ekleyelim. Soğuması önemli çünkü sulanabilir.
- Elimizi çok az ıslatalım ve irmikten ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
- Açarak içine dolguyu koyalım ve şekil verelim. Ben biraz da Hindistan cevizine buladım. Afiyet olsun.