Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dolgulu İrmik Topları Tarifi

Dolgulu İrmik Topları

Dolgulu İrmik Topları Tarifi

Dolgulu İrmik Topları tarifi: Dolgulu İrmik Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Dolgulu İrmik Topları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dolgulu İrmik Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 8 adet hurma (veya günkurusu kayısı)
  • 1 tatlı kaşığı tahin

Dolgulu İrmik Topları tarifi nasıl yapılır?

  • Sıcak suda yumuşamış hurma veya günkurusu kayısıyı küçük küçük doğrayalım veya robottan geçirelim.
  • İçine tahini de ekleyip karıştıralım.
  • İrmik ve sütü kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Soğuduktan sonra balı ekleyelim. Soğuması önemli çünkü sulanabilir.
  • Elimizi çok az ıslatalım ve irmikten ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
  • Açarak içine dolguyu koyalım ve şekil verelim. Ben biraz da Hindistan cevizine buladım. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025