Dolgulu Biberler Tarifi
Dolgulu Biberler tarifi: Dolgulu Biberler için gerekli malzemeler nelerdir? Dolgulu Biberler nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Dolgulu Biberler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet kapya biber (kişi sayısına göre arttırıp, azaltılabilir)
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 2 adet patlıcan (küp doğranmış)
- 2 adet kabak (küp doğranmış)
- 2 adet havuç (küp doğranmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 100 gram mantar (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates (kabuğu soyulmuş, küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Dolgulu Biberler tarifi nasıl yapılır?
- Kapya biberleri bütün kalacak şekilde kızartın.
- Küp doğranmış patates, patlıcan, kabak ve havucu da tavada ısıtmış olduğunuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kızartın.
- Ayrı bir tavada kalan zeytinyağı ile küp soğranmış soğanları kavurun.
- Üzerine dolmalık fıstığı da ekleyip, fıstıkların rengi dönene kadar kavurun.
- Fıstıklar kavrulduktan sonra doğranmış mantarları da ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Ardından domates salçasını, soyulmuş, küp doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi de ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
- Önceden kızartmış olduğunuz sebzeleri de bu tavaya ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Kapya biberlerini karnından yarın ve çekirdeklerini çıkarın.
- Tavadaki harcı kapya biberlerinin içerisine doldurun.
- Maydanozla süsleyip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.