Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dolangel Tatlısı Tarifi

Dolangel Tatlısı

Dolangel Tatlısı Tarifi

Dolangel Tatlısı tarifi: Dolangel Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Dolangel Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dolangel Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 adet baklavalık yufka
  • 300 gram tereyağ
  • 1 çay kaşığı çekilmiş fıstık (Antep fıstığı)

Kaymağı için:

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı su
  • 4,5 su bardağı şeker

Dolangel Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, irmik, şeker ve vanilya katılaşana kadar pişer. Baklavalık yufkanın içi ucu birbirinin üzerine gelecek şekilde birleştirilir. Eritilmiş ama kaynatılmamış tereyağından sürülür.
  • Birleşen yerine hazırladığımız kaymak şerit sıkma torbasıyla şerit şeklinde sürülür. Kaymağın üzerine fıstık serpilir.
  • Daha sonra sarılır ve gül böreği gibi şekil verilir. Tepsiye dizilir. Üzerine kalan yağ gezdirilir. 180 derece fırında üzeri kabarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra şerbeti dökülür. Yanlarını da güzelce kopartın mutlaka. Tatlınız sıcakken şerbeti üzerine dökmelisiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025