Dolangel Tatlısı Tarifi
Dolangel Tatlısı tarifi: Dolangel Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Dolangel Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 kişilik
Dolangel Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet baklavalık yufka
- 300 gram tereyağ
- 1 çay kaşığı çekilmiş fıstık (Antep fıstığı)
Kaymağı için:
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 4 su bardağı su
- 4,5 su bardağı şeker
Dolangel Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Süt, irmik, şeker ve vanilya katılaşana kadar pişer. Baklavalık yufkanın içi ucu birbirinin üzerine gelecek şekilde birleştirilir. Eritilmiş ama kaynatılmamış tereyağından sürülür.
- Birleşen yerine hazırladığımız kaymak şerit sıkma torbasıyla şerit şeklinde sürülür. Kaymağın üzerine fıstık serpilir.
- Daha sonra sarılır ve gül böreği gibi şekil verilir. Tepsiye dizilir. Üzerine kalan yağ gezdirilir. 180 derece fırında üzeri kabarana kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra şerbeti dökülür. Yanlarını da güzelce kopartın mutlaka. Tatlınız sıcakken şerbeti üzerine dökmelisiniz. Afiyet olsun.