Dokuz Kat Yaş Pasta Tarifi
Dokuz Kat Yaş Pasta tarifi: Dokuz Kat Yaş Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Dokuz Kat Yaş Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Dokuz Kat Yaş Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1/4 paket margarin
- 2 su bardağı un (aldığı kadar, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ilave edilecek)
Kreması İçin:
- 2 litre süt
- 3/4 paket margarin
- 50 gram kakao
- 4 yemek kaşığı (silme) un
- 13-14 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçin:
- 1/2 çay bardağı hindistan cevizi
Dokuz Kat Yaş Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için gerekli olan 1/4 oranında margarini kısık ateşte eritin.
- Derin bir kaba eriyen margarini ve hamur için gereken diğer malzemeleri alıp güzelce yoğurun.
- Hamuru 9 eşit parçaya bölün, bezelerin üstünü örtün.
- Hamurları büyük servis tabağı boyutunda, un serperek bir oklava yardımıyla tek tek açın.
- Açtığınız yufkaları teker teker, hafif bir renk alana dek pişirin
Dokuz Kat Yaş Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Kremayı sıcakken yufkalarla buluşturun.