Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dokuz Kat Yaş Pasta Tarifi

Dokuz Kat Yaş Pasta

Dokuz Kat Yaş Pasta Tarifi

Dokuz Kat Yaş Pasta tarifi: Dokuz Kat Yaş Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Dokuz Kat Yaş Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dokuz Kat Yaş Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1/4 paket margarin
  • 2 su bardağı un (aldığı kadar, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ilave edilecek)

Kreması İçin:

  • 2 litre süt
  • 3/4 paket margarin
  • 50 gram kakao
  • 4 yemek kaşığı (silme) un
  • 13-14 yemek kaşığı şeker

Üzeri İçin:

  • 1/2 çay bardağı hindistan cevizi

Dokuz Kat Yaş Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için gerekli olan 1/4 oranında margarini kısık ateşte eritin.
  • Derin bir kaba eriyen margarini ve hamur için gereken diğer malzemeleri alıp güzelce yoğurun.
  • Hamuru 9 eşit parçaya bölün, bezelerin üstünü örtün.
  • Hamurları büyük servis tabağı boyutunda, un serperek bir oklava yardımıyla tek tek açın.
  • Açtığınız yufkaları teker teker, hafif bir renk alana dek pişirin

Dokuz Kat Yaş Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Kremayı sıcakken yufkalarla buluşturun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025