Doğum Günü Pastası Tarifi
Doğum Günü Pastası tarifi: Doğum Günü Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Doğum Günü Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Doğum Günü Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pastacı kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı vanilya
Pandispanya için (tek kat):
- 3 fincan şeker
- 3 fincan un
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
Doğum Günü Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Sütü ve şekerin yarısını bir tencereye alıyoruz, altını açıyoruz ve ısıtmaya başlıyoruz. 2 yemek kaşığı tereyağını da ekliyoruz
- Başka bir kapta toz şekerin kalan yarısı ve nişastayı iyice karıştırıyoruz. Topak olmamasına dikkat edin.
- Üzerine 2 yumurtamızı ekliyoruz ve tamamen karışana kadar çırpıyoruz. Süt karışımımızdan bir iki çorba kaşığı alıp yumurta karışımının içine döküyoruz. Nişastanın dibe çökmediğinden emin olmak için son kez karıştırıyoruz.
- Ardından sütü ısıttığımız tencereye döküyoruz karışımımızı. Kıvam alana kadar kaynatıyoruz. En son vanilyayı ekliyoruz ve krema neredeyse hazır.
Doğum Günü Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Krema soğuyana kadar karıştırmanız gerekiyor. Yoksa üzeri kaymak tutabilir. Bu nedenle geniş bir kaba alıp spatula yardımıyla karıştırın. Daha sonra ise üzerine streç film sararak buzdolabına kaldırın. Tamamen soğuduktan sonra müthiş kıvamı olan bir kremanız olacak.