Doğrama (Dorgama) Tarifi
Doğrama (Dorgama) tarifi: Doğrama (Dorgama) için gerekli malzemeler nelerdir? Doğrama (Dorgama) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Doğrama (Dorgama) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuşbaşı dana eti (iri doğranmış)
- 4,5 su bardağı su
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kg. patlıcan (iri doğranmış)
- 5 adet domates (iri doğranmış)
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
- 5 diş dövülmüş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Doğrama (Dorgama) tarifi nasıl yapılır?
- İrice doğranmış kuşbaşı dana etinizi tencereye alın ve üzerine 4 su bardağı su ekleyerek kapalı kapalı bir şekilde yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
- Etler yumuşayınca daha önceden haşlamış olduğunuz nohutları tencereye ekleyin ve tenceredeki suyun yarısı kalana kadar pişirmeye devam edin.
- Su azaldıktan sonra küp küp doğramış olduğunuz soğanları, biber ve domates salçalarını da ekleyerek karıştırın.
- İrice doğradığınız patlıcan, domates ve yeşil biberi ekleyin.
- Sırayla limon suyu, sumak ekşisi, 1/2 su bardağı su, tuz, dövülmüş sarımsağı ekledikten sonra iyice karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatın ve tüm sebzeler yumuşayana kadar orta-kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Servis etmeden önce kızdırdığınız sıvıyağ içine karabiber ve kuru naneyi eklerek ocaktaki tencerenin içine dökerek karıştırın. Doğramanız hazır, afiyet olsun!