Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Doğrama (Dorgama) Tarifi

Doğrama (Dorgama)

Doğrama (Dorgama) Tarifi

Doğrama (Dorgama) tarifi: Doğrama (Dorgama) için gerekli malzemeler nelerdir? Doğrama (Dorgama) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Doğrama (Dorgama) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kuşbaşı dana eti (iri doğranmış)
  • 4,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kg. patlıcan (iri doğranmış)
  • 5 adet domates (iri doğranmış)
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
  • 5 diş dövülmüş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Doğrama (Dorgama) tarifi nasıl yapılır?

  • İrice doğranmış kuşbaşı dana etinizi tencereye alın ve üzerine 4 su bardağı su ekleyerek kapalı kapalı bir şekilde yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
  • Etler yumuşayınca daha önceden haşlamış olduğunuz nohutları tencereye ekleyin ve tenceredeki suyun yarısı kalana kadar pişirmeye devam edin.
  • Su azaldıktan sonra küp küp doğramış olduğunuz soğanları, biber ve domates salçalarını da ekleyerek karıştırın.
  • İrice doğradığınız patlıcan, domates ve yeşil biberi ekleyin.
  • Sırayla limon suyu, sumak ekşisi, 1/2 su bardağı su, tuz, dövülmüş sarımsağı ekledikten sonra iyice karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve tüm sebzeler yumuşayana kadar orta-kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Servis etmeden önce kızdırdığınız sıvıyağ içine karabiber ve kuru naneyi eklerek ocaktaki tencerenin içine dökerek karıştırın. Doğramanız hazır, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025